News Flash:

Prajitura cu merisoare si glazura de ciocolata

28 Noiembrie 2014
2140 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

50 g merisoare uscate
un praf scortisoara
2 oua
¼ lingurita sare
280 g faina
1 si ½ lingurita praf de copt
1 lingurita extract de vanilie
170 g unt taiat cubulete
300 g zahar brun
170 g ciocolata alba de gatit, tocata marunt

Pentru decor:
130 g zahar pudra cernut
220 g crema de branza
50 g merisoare uscate tocate
170 g ciocolata alba topita

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 180 grade C si pregateste o tava de copt (20x30 cm). Topeste untul pentru 1 minut la microunde. Amesteca in el zaharul brun si lasa totul sa se racoreasca. Bate ouale si extractul de vanilie si adauga-le peste unt si zahar. Incorporeaza in acest amestec faina, praful de copt, sarea si scortisoara.
Adauga merisoarele si ciocolata tocata si toarna aluatul in tava. Coace timp de 18-20 minute pana cand trece de testul scobitorii. Lasa sa se raceasca.

Decor:
Bate crema de branza cu zaharul pudra si adauga treptat jumatate din ciocolata topita.

Intinde acest amestec peste prajitura. Picura si restul de ciocolata topita si presara merisoare tocate.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete prajituri ciocolata alba prajituri ciocolata prajituri
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1655 (s) | 34 queries | Mysql time :0.027633 (s)