News Flash:

Prajitura cu mere si scortisoara

18 Mai 2016
1923 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru aluat:
350 gr faina de grau
20 gr unt
4 linguri de zahar granulat
10 gr zahar vanilinat
12 gr praf de copt
1 ou
cateva linguri de smantana
coaja rasa de la o jumatate de lamaie
1 mana de pesmet

Pentru umplutura:
2 kg mere
4 linguri de zahar granulat
1 lingura scortisoara
zeama de la o jumatate de lamaie

Mod de preparare:

1. Curata si da pe razatoare merele.
2. Pune cu zaharul granulat si cu scortisoara pe foc mic spre mediu, pentru vreo 15 minute. Amesteca din cand in cand in oala.
3. Pregateste aluatul din ingredientele de mai sus.
4. Imparte aluatul in doua si trece cu sucitorul peste ambele ca sa obtii niste foi nu prea groase, dar nici prea subtiri.
5. Tapeteaza cu hartie de copt o tava si pune o foaie in ea.
6. Intinde pe foaie uniform umplutura.
7. Acopera cu a doua foaie de aluat. Cresteaz-o din loc in loc.
8. Baga tava in cuptorul incins la 200 de grade Celsius, pentru 30-40 de minute.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

prajitura mere prajitura scortisoara prajitura usoara
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1480 (s) | 23 queries | Mysql time :0.018492 (s)