News Flash:

Prajitura cu mere si nuci

31 Ianuarie 2012
9522 Vizualizari | 0 Comentarii
Prajitura cu mere si nuci
Ingrediente:

230 g faina de grau
175 g zahar de trestie
250 g ricotta
3 oua mari
16 g praf de copt
75 g miez de nuca
2 mere
un praf de sare
2 linguri Grand Marnier (lichior)
o lamaie
  
Mod de preparare:

Zbatem bine ouale impreuna cu zaharul, pina vedem ca acesta din urma s-a topit. Adaugam cite o lingura de ricotta mixind incontinuu, iar cind am terminat de incorporat toata ricotta, adaugam cite o lingura de faina, cernuta in prealabil impreuna cu praful de copt, adaugam sarea si lichiorul.

Preincalzim cuptorul la 180 de grade, iar intre timp curatim si taiem felii cele doua mere, le stropim cu sucul de lamiie sa nu se innegreasca. Jumatate din cantitatea de nuci o rupem bucatele si o adaugam peste compozitie, adaugam cca trei sferturi dintr-un mar taiat cuburele. Rasturnam compozitia intr-o tava rotunda cu diametrul de cca 26 cm, tapetata cu o foaie de copt,  punem deasupra merele si nuca, presaram deasupra o mina buna de zahar de trestie (puteti pune si zahar normal, dar acesta e mai sanatos) si bagam tava in cuptorul preincalzit (la 180 de grade), timp de 40 de minute.
Scoatem din cuptor, lasam la racit pe un gratar, taiem si servim.
Prajitura cu mere si nuci pregatita de Daniela.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

ricotta oua nuca mere sare grand marnier lichior lamaie cuptorul gratar
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2798 viz    0 com
1278 viz    0 com
1518 viz    0 com
1303 viz    0 com
3319 viz    0 com
1516 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1819 (s) | 34 queries | Mysql time :0.037239 (s)