News Flash:

Prajitura cu mere si gutui

28 Decembrie 2011
3063 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6686 RON (0.0000)
USD: 4.0026 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Prajitura cu mere si gutui
Ingrediente:

800 g mere
300 g gutui (o gutuie mare)
4 oua
250 g faina
250 g zahar
3 linguri apa fierbinte
100 ml ulei
coaja rasa de la o portocala
coaja rasa de la o lamaie
1 lingurita mix de condimente (scortisoara, nucsoara, cuisoare, ghimbir)
1 plic praf de copt
1 plic zahar vanilat
un varf de sare

Pentru glazura:

o glazura de ciocolata
o glazura de caramel de la dr. Oetker

Nuci maruntite pentru ornat

Mod de preparare:

Fructele se spala, se curata de coaja si se dau prin razatoare mare. Se storc de suc, dupa care se pune coaja rasa de la lamaie si portocala si mixul de condimente si se amesteca bine.

Separat se pregatestem blatul. Se separa albusurile de galbenus, se bat spuma cu un varf de sare si se adauga zaharul, mixand in continuare. Galbenusurile se freaca cu zaharul vanilat si praful de copt si se pun peste albusurile batute spuma. Dupa aceea se adauga uleiul, cele 3 linguri de apa fierbinte, iar la final faina, treptat, mixand incet. In compozitia rezultata se pun fructele aromate, amestecand usor pana se incorporeaza totul.
Se asaza in tava tapetata si se da la cuptorul preincalzit la 170-175 grade, timp de 40-45 de minute.
Dupa ce se raceste prajitura, se toarna glazura, se niveleaza, se decoreaza cu nuci maruntite si se da la frigider pentru 2 ore.

sursa reteta si fotogafie: gustos.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

mere gutui oua faina zahar apa ulei scortisoara nucsoara cuisoare ghimbir
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1885 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021554 (s)