News Flash:

Prajitura cu mere si biscuiti

10 Octombrie 2013
8824 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 kg mere
150 g biscuiti simpli

Pentru blat:

5 oua
1 cana zahar
1 pliculet zahar vanilat
1 cana faina

Mod de preparare:

Se bat ouale cu zaharul pana se intareste compozitia (ca pentru pandispan), apoi se adauga faina si se amesteca in continuare pana se omogenizeaza. Biscuitii se piseaza, fie cu o sticla de sticla, fie se baga la rasnita cateva secunde, dupa ce au fost rupti in bucatele in prealabil. Merele se spala, se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare. Se unge o tava potrivita ca marime si inalta, se aseaza uniform biscuitii pisati si se taseaza. Dupa aceea, se aseaza si merele razuite, se taseaza si acestea si se toarna compozitia de blat deasupra.

Se incinge cuptorul la 180°C, apoi se introduce tava pe care o verificam dupa 30 de minute. Se incearca blatul cu un bat de frigaruie, daca nu se lipeste prajitura pe bat, aceasta este gata. Se scoate tava din cuptor si se lasa la racit, apoi se rastoarna pe un tocator si se taie prajitura sub forma de romburi sau dreptunghiuri. Prajitura se poate orna, dupa preferinta, cu ciocolata topita, diverse fructe / bucati de fructe din gem sau dulceata: capsuni, visine etc. sau poate fi servita ca atare.

sursa: sfatulparintilor
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1276 viz    0 com
1151 viz    0 com
2087 viz    0 com
1556 viz    0 com
2348 viz    0 com
1749 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1665 (s) | 23 queries | Mysql time :0.024242 (s)