News Flash:

Prajitura cu menta

4 Iunie 2012
1412 Vizualizari | 0 Comentarii
Prajitura cu menta
Ingrediente:

Pentru blat (amandina):

200 gr de faina

un pliculet de praf de copt
6 oua mari
200 gr de zahar
40 ml de ulei
3 linguri cu varf de cacao
40 ml de apa

Pentru crema:

3 galbenusuri
1 pachet unt de buna calitate
esenta de menta
zahat pudra/miere (dupa gust)

Pentru sirop:

2 plicuri de cappucino de ciocolata
500 ml de apa
250 gr de zahar
2 fiole de rom

Mod de preparare:

Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu ulei pana devin ca o maioneza subtire, albusurile se bat spuma tare (sa nu se desprinda de pe paletele mixerului). Cand spuma e tare, se adauga zaharul, apa, crema de galbenusuri si  se amesteca totul cu o spatula de lemn, cu miscari de sus in jos. Apoi se adauga, in ploaie, faina amestecata cu cacao si praf de copt.

Toata compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor (cca 180 grade) pana trece testul scobitorii. Se scoate pe gratar, se inlatura repede hartia de copt si se taie pe lung in doua parti egale, dar asta numai dupa ce s-a racit complet.

Intre timp se prepara crema: untul la temperatura camerei se alifiaza bine cu zaharul pudra, sau miere (eu am pus miere), galbenusurile si esenta de menta.

Siropul se prepara astfel: zaharul se pune la topit intr-o craticioara, iar dupa ce s-a caramelizat, se toarna apa (zaharul  ars se va umfla, dar se va "cuminti" repede) si se lasa in continuare la foc. Dupa dizilvarea completa a zaharului ars in apa, se ia craticioara deoparte si se adauga plicurile de capuccino si esenta de rom. Se lasa la racit.

Prajitura se asambleaza astfel: blat+sirop:crema+blat+sirop. Apoi se da la racit 2 ore, se portioneaza si se serveste.
Prajitura cu menta pregatita de Adnia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

faina oua zahar ulei apa galbenusuri unt rom
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1510 viz    0 com
2628 viz    0 com
2583 viz    0 com
2291 viz    0 com
2174 viz    0 com
2315 viz    0 com
2024 viz    0 com
3321 viz    0 com
2445 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1800 (s) | 34 queries | Mysql time :0.033581 (s)