News Flash:

Prajitura cu mac si crema de branza

14 Iulie 2016
3308 Vizualizari | 1 Comentarii
Ingrediente:

Pentru blat:
175 gr faina
1/2 plic praf copt
75 gr unt moale
2 oua
50 gr lapte
60 gr zahar
1 plic zahar vanilat

Pentru umplutura cu mac:
1/2 lingurita rasa praf de copt
200 gr mac
75 gr faina
80 gr zahar
3 oua medii
25 gr unt topit
1 plic zahar vanilat sau o esenta de rom

Pentru umplutura cu branza:
50 gr faina
500 gr ricotta/ branza de vaci
20 gr unt topit
1/2 lingurita praf de copt
2 oua
75 g zahar
1 plic zahar vanilat
coaja de lamaie/ portocala (pentru un plus de aroma)

Mod de preparare:

Blat:
1. Mixam zaharul cu untul moale (la temperatura camerei) si cu zaharul vanilat, pana cand obtinem o crema omogena.
2. Adaugam ouale, unul cate unul si mixam pana cand se incorporeaza foarte bine (daca, dupa ce adaugati ouale, crema de unt capata un aspect taiat, nu este grav, lucrurile se vor remedia la adaugarea fainii).
3. Amestecati faina cu praful de copt, cat mai bine, o cerneti si o adaugati cremei de unt, impreuna cu laptele, alternandu-le. Veti obtine un aluat destul de dens, dar omogen.

Umplutura cu mac:
4. Amestecati macul cu zaharul si le macinati la robot, aproximativ 2 minute daca vreti sa se simta sau 4 minute, daca il doriti foarte fin.
5. Adaugati apoi ouale, untul topit rece, zaharul, zaharul vanilat sau putina esenta de rom si faina amestecata cu praful de copt. Mixati pana se omogenizeaza complet.

Umplutura cu crema de branza:
6. Amestecati ricotta/ branza de vaci bine scursa cu untul topit rece, ouale usor batute cu furculita, zaharul, zaharul vanilat si faina amestecata cu praful de copt si apoi cernuta.
7. Daca doriti, puteti adauga si cojile de lamaie, portocale, stafide sau bobite de ciocolata.

Asamblare tarta:
8. Tapetati o forma rotunda de 26 cm cu o foaie de hartie de copt trecuta printr-un jet de apa rece si apoi stoarsa foarte bine.
9. Adaugati aluatul pentru blat si il nivelati, apoi, peste el, adaugati umplutura de mac, o nivelati cu grija iar peste mac, si apoi adaugati umputura de branza.
10. Introduceti tarta in cuptorul incalzit prealabil la 180°C, pe treapta a doua de jos in sus (cu caldura de jos si de sus) si o coaceti pentru 30-35 minute. Timpul de coacere este important sa fie respectat, altfel risca sa iasa prea uscata tarta (faceti testul cu scobitoarea!). Daca iese usor umeda datorita umpluturii de branza, scoateti tarta din cuptor (se va intari branza dupa ce se raceste).

Daca scobitoarea iese din tarta cu urme de mac sau de blat, o mai tineti 3-4 minute si repetati testul cu scobitoarea. Scoateti tarta din cuptor si o lasati la racit 2-3 minute in forma, apoi o scoateti cu grija si o lasati sa se raceasca pe un gratar. Imediat scoasa din cuptor este foarte umflata, iar dupa racire, se mai lasa foarte putin. O pudrati la final cu zahar vanilat si o serviti cand este rece.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

prajitura mac prajitura crema tarta mac
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1816 (s) | 23 queries | Mysql time :0.018900 (s)