News Flash:

Prajitura cu mac

11 Aprilie 2016
8887 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6686 RON (0.0000)
USD: 4.0026 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Ingrediente:

Se fac 3 foi dupa cum urmeaza:

1 foaie de albus:
3 linguri de zahar tos
3 albusuri
3 linguri de faina
2 linguri de ulei

2 foi cu mac (ingredientele sunt pentru 1 foaie)
5 linguri de mac (nemacinat)
3 albusuri
3 linguri de zahar tos
2 linguri de faina

Pentru crema:
500 ml lapte
7 galbenusuri ( 2 le folositi la maioneza)
1 plic budinca de vanilie
250 gr unt minim 80% grasime
6 linguri de zahar

Pentru decor:
50 gr ciocolata alba

Mod de preparare:

Pentru inceput facem foile; pentru foaia alba, batem albusurile spuma tare apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana se topeste, adaugam uleiul, mixam, apoi folosind o paleta de lemn amestecam usor peste cap adaugand faina lingura cu lingura. Turnam compozitia intr-o tava de dimensiuni 20x27 tapetata cu foia de copt si coacem la 200 grade Celsius, timp de 8 minute. Scoatem, lasam putin sa se raceasca, apoi rasturnam si dezlipim usor foaia de copt.

Pentru foile de mac, batem albusurile spuma pana se intaresc, apoi adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Adaugam treptat macul si apoi faina amestecand peste cap pana se omogenizeaza compozitia. Le coacem la fel ca si prima foaie. Eu am copt o singura foaie in tava mare de la aragaz pentru ca este dubla ca si dimensiuni fata de tava de prajituri, apoi am taiat foaia in doua.

Crema
Amestecam intr-o craticioara galbenusurile cu zaharul si praful de budinca si apoi adaugam treptat laptele. Amestecam bine cu un tel si apoi punem cratita la foc mic, amestecand mereu pana se ingroasa bine ca si o budinca. Lasam sa se raceasca si apoi adaugam treptat untul mixand bine dupa fiecare bucata.
Impartim crema in 3.

Asamblare
o foaie de mac, 1/3 crema, foaia alba, 1/3 crema, foaia de mac, 1/3 crema si deasupra ciocolata alba rasa.

Lasam la rece minim 4 ore si apoi taiem prajitura cu un cutit bine ascutit.

Reteta de prajitura cu mac si crema de vanilie ne este recomandata de Amalia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

prajitura mac crema vanilie prajitura crema foi prajituri
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1392 viz    0 com
3013 viz    0 com
5582 viz    1 com
1645 viz    0 com
3258 viz    0 com
13276 viz    0 com
2340 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1652 (s) | 34 queries | Mysql time :0.024874 (s)