News Flash:

Prajitura cu limonada de capsuni

4 Septembrie 2019
193 Vizualizari | 0 Comentarii

Un desert aromat si delicios pe care il puteti prepara din capsuni proaspete sau congelate. Este simplu de facut si toata lumea il va adora. Ingredientele de mai jos sunt suficiente pentru 24 de bucati.
*Sfat: cautati capsuni de solar inainte de a cumpara congelate. Daca nu gasiti deloc la magazin, inlocuiti cu orice fruct de padure. 
  
Ingrediente

  • 220 g faina
  • 30 g amidon de porumb
  • 80 g zahar pudra
  • ½ lingura sare
  • 230 g de unt rece, taiat in cubulete mici
  • spray antiaderent pentru gatit
  • 4 oua, batute
  • 265 g de zahar
  • 3 linguri faina
  • 200 g de capsuni
  • 2 linguri de coaja de lamaie (optional)
  • 160 ml suc proaspat de lamaie
  • 80 ml ceasca de lapte
  • OPTIONAL - topping sau glazura la alegere

 Mod de preparare:

Intr-un bol mare, amestecati faina, amidonul de porumb, zaharul pudra, sarea si untul taiat. Folosind doua furculite, zdrobiti untul in ingredientele uscate pana cand este complet incorporat. Pregatiti o tava de 22 x 33 cm cu hartie de copt si pulerizati un strat de spray antiaderent. Turnati amestecul in tigaie si impachetati-l ferm, lasand mai mult aluat pe partile laterale ale tavii (ca la tarta).
Refrigerati crusta timp de 30 de minute, apoi coaceti 20-25 de minute sau pana cand dezvolta o culoare maro deschis auriu. Lasati crusta sa se raceasca in timp ce pregatiti umplutura. Reduceti temperatura cuptorului la 160°C. Intr-un alt bol mare combinati ouale, zaharul si faina. Intr-un blender, amestecati capsunile, coaja de lamaie, sucul de lamaie si laptele pana cand sunt omogenizate.
Se toarna amestecul din blender in bol si se amesteca bine. Turnati umplutura peste crusta partial coapta si puneti imediat tigaia in cuptor.
Coaceti la temperatura de 160°C timp de 45 de minute sau pana cand nu tremura cand agitati tigaia (timpurile si temperaturile pot varia). Se lasa sa se raceasca 30-45 de minute si se scoate din tigaie. Se taie in 24 patrate chiar si se presara cu zahar pudra.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1619 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019758 (s)