News Flash:

Prajitura cu lime, mascarpone si ciocolata

18 Martie 2013
2777 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru blat:

300 g faina
4 oua
praf de copt
75 g iaurt
150 g unt
3-4 lime
220 g zahar
zahar vanilat
sare

Pentru sirop:

500 ml apa
3 lime
150 g zahar

Pentru crema:

4 lime
150 g mascarpone
200 g ciocolata alba
1 plic gelatina granule

Mod de preparare:


Amesteca faina cu sarea si cu praful de copt, iar apoi topeste untul. Stoarce lime-urile incat sa obtii 60 ml de suc. Bate ouale cu zaharul si zaharul vanilat, apoi adauga iaurtul, untul topit si toarna sucul de lime, dar si coaja lor rasa si amesteca bine. Apoi adauga faina, praful de copt si sarea. Toarna amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si lasa-l la cuptor 35-40 de minute.

Pentru sirop, pune apa si zaharul sa fiarba pana se formeaza un sirop mai gros, apoi adauga sucul si coaja de la lime si insiropeaza blatul. Pentru crema, rade cele 3 lime si stoarce-le, apoi pune la bain marin ciocolata alba cu sucul de la cele 3 lime. Adauga gelatina, coaja de lime si crema mascarpone, ca apoi sa lasi tortul la rece 2 ore.
Se serveste rece, decorata cu frunze de menta si lime.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

blat faina oua iaurt unt lime zahar zahar vanilat sare sirop apa crema tava
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2423 (s) | 34 queries | Mysql time :0.032211 (s)