News Flash:

Prajitura cu lamaie si vanilie

3 Mai 2013
2538 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

zahar pudra pentru decor
3 albusuri
3 oua
240 g zahar
80 g unt moale
1/4 lingurita sare
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingurita praf de copt
3 linguri suc lamaie
225 g faina cernuta
2 lingurite coaja lamaie rasa
2 linguri vanilie (extract)
120 g smantana
bomboane tort pentru decor

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 160C. Unge o tava rotunda cu diametrul de 22 cm si aseza la baza ei o hartie de copt unsa. Tapeteaza peretii cu faina. Amesteca smantana cu vanilia, coaja si sucul de lamaie. Intr-un bol separat amesteca faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea. Bate untul cu zaharul pana cand capata consistenta unei spume. Adauga ouale intregi si albusurile, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Adauga si incorporeaza amestecul de smantana. Cu mixerul la viteza mica incorporeza si amestecul cu faina.
Toarna aluatul in tava pregatita si coace prajitura la cuptor timp de 40-45 de minute. Lasa-o sa se raceasca 5 minute in tava, apoi scoate-o pe un gratar.
Inainte de servire presara deasupra ei zahar pudra si decoreaza cu flori comestibile sau alte decoratiuni din zahar.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete prajituri
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1878 (s) | 34 queries | Mysql time :0.031719 (s)