News Flash:

Prajitura cu lamaie - o reteta anglo-saxona

19 Octombrie 2015
2052 Vizualizari | 0 Comentarii
Prajitura cu lamaie - o reteta anglo-saxona

Ingrediente:

Pentru baza:
225 gr faina
65 gr de zahar de trestie
150 gr unt moale
ulei

Pentru umplutura:
coaja de la o lamaie
zeama de la 4 lamai
60 gr zahar
3 oua
180 gr ciocolata alba

Mod de preparare prajitura cu lamaie:

Baza:
1. Incinge cuptorul la 180 de grade Celsius.
2. Unge cu ulei o tava de copt patrata.
3. Amesteca faina cu zaharul, apoi adauga untul taiat cubulete. Daca ti se pare ca mixul e cam uscat, adauga o lingura de lapte sau de apa.
4. Pune compozitia in tava si intinde-o uniform.
5. Baga tava in cuptor pentru 12-15 minute, apoi lasa baza sa se raceasca in tava.

Umplutura:
6. Pune zaharul si coaja de lamaie intr-o cratita.
7. Adauga zeama de la 4 lamaie. Omogenizeaza.
8. Incorporeaza ouale si pune cratita la foc potrivit (Bate usor ouale inainte).
9. Amesteca in mod constant in crema, pana cand se ingroasa.
10. Topeste simultan ciocolata alba la bain-marie.

Asamblare prajitura cu lamaie:
11. Pune ciocolata peste crema din cratita. Omogenizeaza.
12. Toarna crema peste baza din tava. Intinde-o uniform.
Baga tava cu prajitura cu lamaie pentru cel putin 6 ore in frigider.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

prajitura lamaie prajitura crema umplutura prajitura
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1572 (s) | 23 queries | Mysql time :0.017290 (s)