News Flash:

Prajitura cu iaurt si piersici

15 Iunie 2016
3898 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

230 gr faina fara gluten
1/2 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingurita seminte chia
3 lingurite apa foarte fierbinte
cam 4-5 linguri de unt
175 gr zahar
1 lingurita extract pur de vanilie
2 oua
50 gr iaurt grecesc
4 piersici medii, feliate

Mod de preparare:

1. Incinge cuptorul la 170 de grade Celsius.
2. Tapeteaza o tava de copt cu hartie pergament. Unge cu putin unt o tigaie sau pulverizeaza in ea niste spray de gatit.
3. Amesteca faina cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu.
4. In alt bol, mai mic, amesteca semintele chia cu apa foarte fierbinte. Lasa deoparte cateva minute.
5. Mixeaza untul si zaharul. Dupa ce obtii o compozitie pufoasa, pune vanilie si ouale. Omogenizeaza.
6. Adauga semintele de chia. Omogenizeaza.
7. Pune iaurtul grecesc. Iarasi omogenizeaza.
8. Mixeaza la viteza mica ingredientele uscate (mixul cu faina), dupa care pune-le peste cele umede (cele cu iaurtul si semintele chia).
9. Transfera compozitia in tava de copt si decoreaza cu feliile de piersica. Pastreaza 10 felii.
10. Baga tava in cuptor pentru 20-35 de minute sau pana cand prajitura trece testul cu scobitoarea.
11. La final scoate tava, decoreaza cu restul feliilor de piersica si baga inapoi, de data aceasta pentru 5 minute, pana la 10.
12. Scoate tava din cuptor, lasa prajitura sa se raceasca in tava, dupa care transfer-o pe un platou.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

prajitura piersici prajitura iaurt prajitura pufoasa
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1800 (s) | 34 queries | Mysql time :0.025502 (s)