News Flash:

Prajitura cu iaurt si frisca

18 Februarie 2014
4267 Vizualizari | 0 Comentarii
Reteta de prajitura cu iaurt si frisca este inscrisa de Petronela Mariana Vranceanu in concursul culinar al lunii februarie 2014.

Ingrediente:

Pentru blat:
5 oua
5 linguri zahar
5 linguri ulei
5 linguri faina
5 linguri cacao
1 praf copt
1 esenta de rom
coaja de la o portocala
un praf de sare

Pentru crema:
500 gr iaurt Nutriday
500 gr frisca Hulala
2 plicuri gelatina
1 lingura capuccino
5 linguri zahar

ornament ciocolata rasa pe deasupra
stafide in ciocolata

Mod de preparare:

Blat:
Se bat albusurile spuma, dupa care se amesteca cu galbenusurile frecate cu ulei. Faina se amesteca cu praful de copt si un praf de sare, de sus in jos. La final se pun mirodeniile si se amesteca in continuare usor, de jos in sus. Se baga in cuptorul preincalzit timp 25-30 minute, la foc mic. Daca doriti, puteti amesteca faina si cu 4-5 linguri cacao.

Crema:
Frisca se bate bine si se baga la frigider pana pregatim iaurtul. Gelatina se pune la microunde in jur de 1 minut sau 2, dupa care o amestecam cu iaurtul. Inainte de asta, iaurtul se bate cu zaharul, capuccino si esente (in caz ca vreti crema mai aromata). La sfarsit, dupa ce amestecam zaharul bine cu iaurtul si mirodeniile, adaugam si frisca batuta spuma si omogenizam.

Cand blatul s-a racit, il punem intr-o forma de tort, cu inel detasabil, il insiropam cu sirop facut din zahar ars, apa si coaja de portocala. Peste blat turnam crema si bagam la frigider 3-4 ore.
Dupa ce s-a inchegat crema, scoatem prajitura din forma si ornam cu fulgi de ciocolata si stafide in ciocolata.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

concurs culinar concurs retete concurs bzi retete prajituri
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1483 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013770 (s)