News Flash:

Prajitura cu gris. Fulgii de cocos ii dau o textura aparte, iar siropul dens transforma acest desert intr-un adevarat rasfat

12 Februarie 2019
793 Vizualizari | 0 Comentarii

Iti propunem o prajitura densa si plina de arome.

Ingrediente:

  • 180 g gris
  • 150 g faina
  • 40 g fulgi de cocos
  • 250 g iaurt
  • 3 oua
  • 100 ml ulei
  • 200 g zahar
  • 2 lingurite praf de copt
  • 30 g nuci macinate

 Pentru sirop:

  • 500 ml apa
  • 400 g zahar
  • zeama de la 1 lamaie

Mod de preparare:

Pentru inceput, pregatesti siropul. Amesteci apa cu zaharul si le pui pe foc. Cand incepe sa fiarba, il amesteci bine ca sa se topeasca zaharul, apoi adaugi zeama de lamaie. Omogenizezi siropul, il dai deoparte si-l lasi sa se raceasca. 
Pentru prajitura, bati ouale cu zaharul pana obtii o compozitie cremoasa. Adaugi uleiul, in fir subtire, apoi iaurtul si mixezi bine dupa fiecare. Incorporezi cu grija grisul, faina, fulgii de nuca de cocos si praful de copt. Torni aluatul intr-o tava tapetata. Deasupra presari nucile macinate si dai tava la cuptorul preincalzit la 180° C, 35-40 de minute. Dupa ce scoti prajitura din cuptor, o insiropezi si o lasi la racit.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

prajitura gris retete prajituri
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1453 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012651 (s)