News Flash:

Prajitura cu glazura din portocala si ciocolata

20 Februarie 2012
3294 Vizualizari | 0 Comentarii
Prajitura cu glazura de portocala
Ingrediente:

450 gr de faina 00
250 gr de lapte
350 gr de zahar de trestie (putem folosi si mai putin, in jur de 250 g)
125 g de unt moale
4 albusuri
un pic de sare
un pachetel de praf de copt (16 g)
coaja rasa de la o portocala

Pentru glazura:

ciocolata amaruie
3 linguri de suc de portocale
125 gr de zahar pudra
   
Mod de preparare:


Intr-un vas cernem faina, adaugam praful de copt si sarea. In vasul de la robot punem untul molcut, il frecam bine, dupa care adaugam zaharul, va rezulta un fel de aluat granule. Adaugam coaja de portocala amestecam in continuare, adaugind pe rind albusurile de la oua si lasam robotul sa functioneze, pina in momentul cind vedem ca zaharul s-a topit. Adaugam alternativ amestecul de faina, praf de copt, sare si cite un pic de lapte, pina vom obtine o crema destul de grosuta pe care o rasturnam intr-o tava si bagam in cuptorul preincalzit la 160-170 grade pentru circa 50 de minute. Daca vedeti ca se rumeneste prea tare, puneti deasupra o foaie de aluminiu.
Lasam la racit in tava, timp in care preparam glazura, amestecind zaharul cu sucul de portocale, deci fara fierbere, avand grija sa nu iasa un sirop prea gros, daca mai e nevoie adaugati un picut de suc de portocala. Cu o lingura, punem glazura pe toata suprafata prajiturii adaugam si ciocolata rasa si dupa citeva minute o taiem cuburele.
Prajitura cu glazura de portocala pregatita de Daniela.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

faina 00 lapte unt albusuri sare ciocolata amaruie zahar pudra
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1818 (s) | 23 queries | Mysql time :0.028659 (s)