News Flash:

Prajitura cu glazura de vanilie - Reteta cu piersici

4 Februarie 2016
2341 Vizualizari | 0 Comentarii
Prajitura cu glazura de vanilie - Reteta cu piersici

Ingrediente:

Pentru umplutura:
4 piersici
4 linguri unt topit
230 gr zahar brun
1 lingurita scortisoara
1/2 lingurita nucsoara
3 linguri faina

Pentru prajitura:
cca 350 gr faina alba
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
jumatate pachet de unt (mai moale)
230 gr zahar
2 oua
1/2 lingurita vanilie
cca 110 gr iaurt grecesc

Pentru glazura:
1 lingura unt moale
1 lingurita extract de vanilie
4-5 linguri smantana
cca 85 gr zahar pudra

Mod de preparare prajitura cu glazura de vanilie:

Umplutura:
1. Amesteca toate ingredientele, pana cand se omogenizeaza.

Prajitura:
2. Trece prin sita faina, praful de copt si bicarbonatul. Omogenizeaza.
3. In alt bol mixeaza untul cu zaharul si 2 oua, timp de 2-3 minute, la viteza mare.
4. Adauga iaurtul si vanilie si continua sa mixezi inca vreun minut. Da apoi viteza la minim si mai omogenizeaza.
5. Tapeteaza cu hartie de copt o tava.
6. Pune in tava aluatul pentru prajitura, apoi umplutura.
7. Baga tava in cuptorul incins la 150 de grade Celsius pentru 45 de minute sau o ora (e gata cand trece testul cu scobitoarea).
8. Scoate prajitura, las-o in tava sa se raceasca, iar dupa 30 de minute transfer-o pe un gratar.

Glazura:
9. Intr-un vas mic amesteca untul, extractul de vanilie, zaharul pudra si 2 lingura de smantana. Trebuie sa obtii o compozitie cremoasa.
10. Adauga 1-2 linguri de smantana, ca sa obtii o glazura cu consistenta dorit.

11. Toarna glazura peste prajitura calduta.

Cine doreste, poate prepara o prajitura cu glazura de vanilie si cu mere.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

prajitura glazura glazura vanilie prajitura piersici prajitura mere
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1501 (s) | 23 queries | Mysql time :0.019840 (s)