News Flash:

Prajitura cu glazura de vanilie

17 Decembrie 2014
2398 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru prajitura:
cca 230 gr unt moale
cca 300 gr zahar
2 oua
1 lingurita jumatate de vanilie
cca700 gr faina
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
1/2 lingurita sare
cca 45 de bombonele mici

Pentru glazura:
cca 100 gr unt moale
1/2 lingurita vanilie
2-3 linguri lapte
cca 400 gr zahar
cca 100 gr crema de branza Philadelphia

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 170 de grade Celsius si tapeteaza o tava cu hartie pergament sau pulverizeaza in ea spray de gatit.

Prajitura:
Mixeaza untul cu zaharul. Cand obtii o crema pufoasa si aerata pune ouale si vanilia. Mixeaza in continuarea.
Separat, mixeaza bicarbonatul cu faina si cu sarea. Pune apoi, usor, mixul cu faina in cel cu oua. Omogenizeaza si pune si bombonelele tocate marunt. Compozitia rezultata toarn-o in tava si bag-o in cuptor. Dupa 18-20 de minute sunt gata batoanele. Scoate tava si lasa compozitia sa se raceasca in ea.

Glazura:
Mixeaza crema de branza cu untul pana obtii o compozitie pufoasa. Adauga zaharul pudra si vanilia si continua sa mixezi. La inceput, compozitia va parea uscata, dar apoi se va umezi. Adauga laptele si omogenizeaza.

Toarna glazura peste compozitia din tava, decoreaza cu bombonele (optional), lasa totul sa se raceasca, apoi taie cu cutitul.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete prajituri glazura prajituri retete craciun prajituri craciun
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1649 (s) | 23 queries | Mysql time :0.021238 (s)