News Flash:

Prajitura cu glazura de portocala

1 Februarie 2012
3631 Vizualizari | 0 Comentarii
Prajitura cu glazura de portocala
Ingrediente:

    50 gr de faina 00
    350 gr de zahar de trestie
    125 g de unt moale
    250 gr de lapte
    4 albusuri
    un pic de sare
    un pachetel de praf de copt
    coaja rasa de la o portocala

Pentru glazura:


125 gr de zahar pudra
    3 linguri de suc de portocale
    ciocolata amaruie
   
    Mod de preparare:
   
Intr-un vas se pun faina, sarea si praful de copt. Untul se pune intr-un vas de la robot, il frecam bine, apoi adaugam zaharul. Va rezulta un fel de aluat granule. Dupa aceea punem coaja de portocala si amestecam in continuare, adaugand pe rand albusurile de la oua si lasam robotul sa functioneze, pina in momentul cind vedem ca zaharul s-a topit. Adaugam alternativ amestecul de faina, praf de copt, sare si cite un pic de lapte, pina vom obtine o crema destul de grosuta pe care o rasturnam intr-o tava, eu am pus si hirtie de copt sa fiu sigura ca nu se lipeste si bagam in cuptorul preincalzit la 160-170 grade pentru circa 50 de minute. In cazul in care se rumeneste prea tare, puneti deasupra o foaie de aluminiu. Lasam la racit in tava.
Intre timp in care preparam glazura, amestecand zaharul cu sucul de portocale, deci fara fierbere, avand grija sa nu iasa un sirop prea gros, daca mai e nevoie adaugati un picut de suc de portocala. Cu o lingura, punem glazura pe toata suprafata prajiturii adaugam si ciocolata rasa si dupa citeva minute o taiem cuburele.lazura de portocala ii da un gust delicios.
Prajitura cu glazura de portocala pregatita de Daniela.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

faina 00 unt lapte albusuri sare zahar pudra ciocolata amaruie cuptorul
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1850 (s) | 23 queries | Mysql time :0.030649 (s)