News Flash:

Prajitura cu ghimbir si morcov

16 Aprilie 2013
2163 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

5 oua
300 gr faina
200 gr zahar
150 ml ulei
4 morcovi potriviti razuiti ( pe razatoarea mica)
2 cm de ghimbir razuit
1 plic zahar vanilat
1 lingurita scortisoara
1 samanta de tonka razuita (optional)....are gust de migdale
1 lingurita praf de copt
1 lingurita bicarbonat

Pentru glazura:
300 gr branza dulce
100 gr unt moale
150 gr zahar pudra
1 plic zahar vanilat

Mod de preparare:

Intr-un bol se amesteca faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul, scortisoara, tonka razuita. Se adauga ouale si uleiul, se amesteca bine pana se omogenizeaza. La final se incorporeaza bine morcovii si ghimbirul.
Compozitia se toarna intr-o tava (25/30) unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt, se da la cuptor, incins in prealabil, pana trece testul cu betisorul si devine aurie deasupra. Se lasa la racit si se prepara glazura de branza.

Glazura de branza:
Untul moale se amesteca bine cu zaharul pudra si zaharul vanilat. Se amesteca cu branza dulce , apoi se intinde pe prajitura. Se da la frigider. Dupa ce sa racit complet si branza s-a intarit, se portioneaza si se decoreaza dupa imaginatie.

Prajitura cu ghimbir si morcov recomandata de Dia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete prajituri
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1785 (s) | 34 queries | Mysql time :0.031044 (s)