News Flash:

Prajitura cu ghimbir si morcov

17 Ianuarie 2014
2569 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

4 morcovi, rasi
300 g faina
o bucatica mica (cam 2cm) de ghimbir ras
200g zahar
4 oua
150 ml ulei
o lingurita de praf de copt
100 g nuci tocate
o lingurita de bicarbonat de sodiu
o lingurita de scortisoara
un praf de nucsoara
un praf de sare

Pentru glazura:
dintr-un pachet de crema de branza (nesarata!)
100 g unt
200 g zahar pudra
1 lingurita esenta de vanilie
100 g nuci tocate

Mod de preparare:

Amestecati faina, bicarbonatul, praful de copt, uleiul, zaharul si ouale. Apoi am adaugati mirodeniile, si la sfarsit - morcovii, ghimbirul si nucile.

Turnati compozitia in tava unsa cu unt, si bagati-o la cuptor, la 180 grade pentru 20 de minute - o sa stiti ca e gata facand testul cu scobitoarea (stiti - atunci cand bagi o scobitoare in prajitura si iese curata, inseamna ca e gata).

In timp ce prajitura se racea, i-am facut glazura - dintr-un pachet de crema de branza (nesarata!), 100g unt, 200g zahar pudra, 1 lingurita esenta de vanilie si 100g nuci tocate.

Apoi am intins glazura pe deasupra, si am bagat-o la frigider putin.

sursa: apropo
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1833 viz    0 com
1738 viz    0 com
2016 viz    0 com
10856 viz    0 com
1864 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1505 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013747 (s)