News Flash:

Prajitura cu gem de zmeura

1 Septembrie 2014
1308 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

300 g gem de zmeura
225 g unt nesarat, la temperatura camerei
1/4 cana migdale
3/4 cana zahar
1/2 lingurita sare
o lingurita de extract de vanilie
zahar pudra (pentru decor)
2/3 cana de granola (fara fructe uscate)

Mod de preparare:

Mixeaza untul cu zaharul pana se formeaza o spuma, apoi adauga extractul de vanilie. Adauga treptat faina si sarea in spuma de unt, cu mixerul pornit la viteza mica. Rastoarna aluatul faramicios pe masa si framanta-l putin penntru a se "lega" mai bine.

Foloseste doua treimi din aluat pentru a forma o foaie groasa pe care o pui intr-o tava intinsa, dreptunghiulara, tapetata cu unt sau foloseste hartie de copt. Unge suprafata aluatului cu gem de zmeura din belsug.

Pune granola peste aluatul ramas si incearca sa o incorporezi in el prin framantare. Apoi, rupe aluatul in bucatele si imprastie-le pe foaia unsa cu gem, avand grija sa acoperi cat de cat toata suprafata. Imprastie si migdalele printre bucatile de aluat si baga apoi tava la cuptor, timp de 45 de minute, la 175 grade Celsius.
Prajitura cu gem si aluat sfaramicios se serveste rece, cu zahar pudra pe deasupra.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete prajituri prajitura zmeura retete bune culinar
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1234 viz    0 com
1371 viz    0 com
1467 viz    0 com
1334 viz    1 com
1436 viz    0 com
1726 viz    0 com
3320 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1501 (s) | 23 queries | Mysql time :0.022235 (s)