News Flash:

Prajitura cu foi si gem de caise

9 Iunie 2016
4497 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru aluat:
200 gr faina de grau
100 gr unt
20 gr zahar pudra
1 galbenus
aproape 100 ml lapte
sare
8 gr drojdie proaspata

Pentru umplutura:
140 gr zahar pudra
240 gr nuci tocate
putina scortisoara
coaja rasa de la 1 lamaie
1 plic zahar vanilinat
600 gr gem de caise

Pentru decor:
100 gr ciocolata neagra

Mod de preparare:

1. Pregateste aluatul din ingredientele mentionate.
2. Framanta usor aluatul, apoi inveleste-l in folie alimentara si bag-l in frigider pentru vreo 30 de minute.
3. Scoate aluatul si imparte-l in 5 parti egale.
4. Trece cu sucitorul peste bucatile de aluat, ca sa obtii niste foi mai subtiri.
5. Pune o foaie intr-o tava patrata. Ai grija sa acopere si peretii tavei.
6. Intinde cateva linguri de gem, cat mai uniform.
7. Acopera cu a doua foaie de aluat, apoi pune o parte din compozitia pentru umplutura (fara gemul de caise, pus deja bineinteles).
8. Pune a treia foaie de aluat, iarasi gem si umplutura, apoi a patra foaie, inca o data gem si umplutura si acopera cu ultima foaie.
9. Inteapa foaia cu o furculita din loc in loc si baga in cuptorul incins la 180 de grade Celsius, pentru vreo 50 de minute.
10. Scoate tava, las-o putin sa se raceasca, apoi rastoarn-o usor.
11. Topeste ciocolata la bain-marie si toarno-o peste prajitura.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

prajitura foi prajitura gem prajitura ciocolata
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1613 (s) | 23 queries | Mysql time :0.019788 (s)