News Flash:

Prajitura cu foi si crema

27 Mai 2016
11429 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru aluat:
1 ou
15 gr zahar pudra
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingura praf de copt
2 linguri de miere poliflora
80 ml de lapte semidegresat
450 gr faina de grau

Pentru crema:
17 g unt
1 lingura apa fierbinte
20 gr zahar pudra
cateva linguri de lapte cald
2 linguri de gris

Pentru umplutura:
gem de caise

1-2 linguri zahar fin

Mod de preparare:

1. Pregateste mai intai aluatul, din ingredientele enumerate mai sus.
2. Imparte-l in 4 si trece cu sucitorul peste bucati pentru a obtine foi de aceeasi dimensiune si grosime.
3. Unge cu putin unt o tava de copt si coace pe rand foile, la 180 de grade Celsius.
4. Amesteca ingredientele pentru crema cu ajutorul unui mixer. Pentru aroma, poti picura 2-3 stropi de zeama de lamaie in crema.

Asamblare:
5. Pune o foaie coapta pe un platou.
6. Intinde o parte din crema, apoi cateva linguri de gem de caise.
7. Pune a doua foaie de aluat, iarasi crema si iarasi gem. Procedeaza asa pana acoperi totul cu ultima foaie de aluat. Presara zahar fin si serveste.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

prajitura crema prajitura foi foi crema
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

4103 viz    0 com
4393 viz    2 com
1891 viz    0 com
1116 viz    0 com
9156 viz    0 com
3148 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1404 (s) | 34 queries | Mysql time :0.024354 (s)