News Flash:

Prajitura cu foi negre

5 Mai 2014
3859 Vizualizari | 0 Comentarii
Prajitura cu foi negre, crema alba si blat pufost este un desert special pentru orice ocazie. Reteta de prajitura cu foi negre si cremanecesita o atentie mai deosebita si timp, dar nu se pregateste foarte greu. Mai intai se prepara foile negre, blatul pufos, crema alba cu care contrasteaza perfect si ciocolata pentru decor. Pe ciocolata inca lipicioasa se poate adauga nuca de cocos, aceasta optiune fiind foarte atractiva, dar si ciocolata rasa.

Ingrediente:

Pentru aluat:
4 linguri de ulei
4 linguri de zahar
2 oua
5 linguri de lapte
1 lingura amoniac stins
2 linguri de cacao
faina cat cuprinde

Pentru blat:
5 oua
1 cana zahar
1 cana faina
1 varf de cutit amoniac

Pentru crema:
1 litru lapte
8 linguri faina
14 linguri zahar
3 sferturi pachet de margarina

Pentru ciocolata:
1 ceasca cafea
1 sfert pachet margarina (cel ramas)
4 linguri cacao
1 pahar zahar
 
Mod de preparare:
 
Se pregateste aluatul pentru foi. Intr-un recipient se freaca ouale cu zaharul, dupa care se adauga ulei si se continua amestecarea pana obtineti o pasta. Se stinge amoniacul si se adauga peste compozitia de mai sus, dupa care se pune cacao.
Amestecati si adaugati faina pana obtineti un aluat numai bun de intins. Aluatul pentrufoi negre se imparte in doua si se intinde. In tava de la argaz pune hartie de copt, se preasara putina faina si se pune prima foaie. Se coace si dupa aceea se repeta procedura cu cea de-a doua foaie neagra. Se scot si se lasa la racit.
Pentru blat, se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat cu zaharul pana la spuma, amoniacul stins se pune peste galbenusuri si se bate un minut, maxim doua.
Cele doua compozitii se amesteca si se adauga faina. Amestecati pana la aluat. Acesta se pune in tava de aragaz si se pune la copt. Dupa coacere se lasa sa se raceasca.
Pentru a pregati crema, se pune intr-o cratita la foc mic laptele cu zaharul si se incalzeste amestecand cu telul pana se topeste. Cand incepe sa se incalzeasca se adauga treptat faina amestecand continuu pana se obtine o pasta.
Se adauga acum margarina si se amesteca pana se topeste si se incorporeaza in continut. Se adauga zahar vanilinat sau coaja rasa de lamaie, dupa preferinta. Se indeparteaza de la foc si se lasa sa se raceasca.

Citeste continuarea pe: gatitul.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete prajituri prajituri foi prajituri ciocolata
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1234 (s) | 23 queries | Mysql time :0.022324 (s)