News Flash:

Prajitura cu foi de pandispan - Prajitura Mozaic este pentru toti mofturosii

15 Octombrie 2018
1499 Vizualizari | 0 Comentarii

Reta este pentru o tava de dimensiuni 25×35 dar puteti sa o faceti si intr-o tava putin mai mare nu e nicio problema daca iese mai subtire.

Ingrediente pentru bat: 7 albusuri, 150g zahar tos, 120g faina alba 000, 1 lingurita rasa praf de copt, 100g merisoare confiate, 50g nuca prajita putin si apoi zdrobita.
Pentru foi: 4 oua, 4 linguri de zahar, 4 linguri de faina.
Pentru crema: 7 galbenusuri, 400ml lapte, 1 praf budinca de vanilie, 100g zahar, 1 lingurita esenta de vanilie de buna calitate, 250g unt cu grasime minim 80% la temperatura camerei.
Pentru decor: 50g ciocolata alba sau 50g nuca de cocos.

Mod de preparare: Preincalzim cuptorul la 170 grade Celsius. Mixam albusurile cu putina sare pana obtinem o spuma care nu cade de pe paletele mixerului apoi adaugam zaharul si mixam pana acesta se topeste. Adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt si amestecam peste cap astfel incat compozitia sa iti pastreze volumul.

Adaugam merisoarele si nuca tocata marunt si amestecam usor pana se incorporeaza in blat. Turnam aluatul in tava in care am pus hartie de copt si coacem 35 de minute. Pentru mai multa siguranta faceti proba cu scobitoarea, blatul trebuie sa fie putin rumen cand este gata. Scoatem tava din cuptor si lasam blatul sa se raceasca apoi il desprindem de hartia de copt si il punem pe un platou sau fund de lemn.
Pentru foile de pandispan mixam albusurile de la cele 4 oua cu putina sare, apoi adaugam treptat galbenusurile, mixam bine si adaugam treptat faina amestecand peste cap pana se incorporeaza complet. Coacem foile timp de 20 min. Eu am facut o singura foaie in tava mare de aragaz pentru ca este ca dimensiune exact dublul tavii de prajituri.

Daca coaceti blatul intr-o tava mai mare atunci pentru foile de pandispan folositi 6 oua, 6 linguri de zahar si 6 de faina.
Scoatem tava din cuptor, lasam sa se raceasca putin foile apoi le rasturnam  cu fata in jos si le desprindem de hartia de copt ( in cazul meu o singura foaie mare pe care m taiat-o in doua asa cum am mai scris). Le lasam deoparte pana preparam crema.

Mixam bine galbenusurile cu praful de budinca si zaharul si adaugam treptat laptele incalzit in prealabil. Punem compozitia intr-o oala cu fundul mai gros si apoi o punem la foc mic amestecand mereu pana se ingroasa ca o budinca. O acoperim cu o folie sa nu faca pojghita deasupra si o lasam sa se raceasca bine. Cand s-a racit complet adaugam cate o bucatica de unt mixand bine dupa fiecare. Cand am incorporat tot untul adaugam esenta de vanilie si amestecam usor. Obtinem o crema fina de vanilie.

Pentru pus deasupra lasam doua linguri de crema si  ne apucam sa asamblam prajitura; foaie de pandispan, crema, blat, crema, foaie de pandispan, putina crema si apoi ciocolata rasa sau fulgi de cocos. Punem prajitura la rece 3 ore si apoi o taiem cu un cutit trecut prealabil prin apa calda.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1557 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012463 (s)