News Flash:

Prajitura cu dovleac placintar

11 Decembrie 2013
3722 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru blat:
5 oua
un praf de sare
5 linguri de zahar
5 linguri de faina
50 ml ulei
o lingurita de coaja rasa de lamaie

Pentru umplutura:
200 g urda
200 g smantana
100 g zahar pudra
200 ml frisca lichida
un pliculet de gelatina (10 g)
o mana de cubulete de dovleac fierte in sirop si apoi scurse bine de suc

Pentru jeleu
cam jumatate de dovleac placintar (de cca 1 kg) curat de coaja si seminte si taiat cubulete mici
o cana de zahar
200 ml vin alb
3-4 stelute de anason
un plic de Jelle-tort, transparent

Mod de preparare:

Se prepara blatul, mixand bine albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul turnat treptat. Galbenusurile se freaca un pic cu uleiul apoi se incorporeaza in albusul batut tare, se adauga si coaja rasa si faina turnata in ploaie.
Se toarna compozitia in tava in care am pus hartie pentru copt, se presara miezul de nuca deasupra si se da la copt in cuptorul preincalzit, cca.20 minute. Se desprinde aluatul de hartie si se taie in doua bucati egale.

Se mixeaza urda cu 2 linguri de smantana la inceput, pana se obtine o crema fina apoi adaugam toata smantana si frisca lichida pe care am mixata inainte cu zaharul pudra. Se amesteca bine totul apoi incorporam gelatina hidratat in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marin (nu fiarta!).

Se fierbe zaharul cu vinul si scortisoara pana se obtine un sirop usor legat (se fierbe cca.5 minute, de la primul clocot) apoi se adauga cubuletele de dovleac si se fierb cca 10 minute,de la primul clocot, la foc domol. Se da la o parte de pe foc si se strecoara cubuletele de dovlec de sirop apoi se impart in doua parti egale.

Se asaza intr-o tavita mai mica prima jumatate de blat apoi se intinde pe ea, in strat uniform, jumatate din crema pentru umplutura, se presara deasupra, pe toata suprafata, o parte din cubuletele de dovleac scurse de suc, se vine cu cealalta jumatate de blat deasupra, se preseaza usor apoi se intainde restul de crema ramasa si se da la rece, cca 30 de minute.

Se scoate de la frigider, se presara deasupra cremei intarite deja, cubuletele de dovleac ramase apoi turnam jeleul fierbinte preparat din siropul ramas si pliculetul de Jelle -tort, preparat conform instructiunilor de pe plic. Se da la rece cel putin 2 ore, dar ideal ar fi sa stea peste noapte la rece, inainte de a o taia in romburi sau patrate.

sursa: sfatulparintilor
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1672 (s) | 23 queries | Mysql time :0.023224 (s)