News Flash:

Prajitura cu crema si topping de ciocolata

15 Iulie 2015
5078 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru blat:
170 g faina
50 g zahar brun
120 g unt

Pentru crema:
400 g lapte condensat
60 g unt
1 lingura miere de albine
60 g zahar brun

Pentru topping:
100 g ciocolata cu lapte
2 linguri de lapte
50 g ciocolata neagra

Mod de preparare:

Se pune intr-un bol faina, zaharul si untul si se amesteca pana se obtine un aluat omogen si neted. Se intinde in forma de dreptunghi. Se pune aluatul in tava tapetata cu hartie de copt, apoi se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade C timp de 20 minute. Cand este gata, se lasa sa se raceasca in tava. Se pun laptele condensat, untul si zaharul la fiert, la foc foarte mic in jur de 20 minute, pana prinde culoarea caramelului si se desprinde usor de pe marginile cratitei.

Se toarna caramelul cald peste blat si se intinde uniform. Se topeste ciocolata la bain-marie, punand doua linguri de lapte si se toarna peste caramelul racit. Se lasa sa se intareasca ciocolata, apoi se poate taia prajitura in felii.

sursa: a1
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

prajitura crema prajitura ciocolata reteta prajituri
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

3219 viz    1 com
4486 viz    1 com
1570 viz    1 com
1272 viz    0 com
1341 viz    0 com
1315 viz    0 com
3564 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1662 (s) | 24 queries | Mysql time :0.016844 (s)