News Flash:

Prajitura cu crema si cirese

14 Iunie 2016
2452 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

350 gr cirese

Pentru aluat:
50 gr zahar
1 ou
50 g unt
70 g migdale
2 lingurite praf de copt
 70-100 g de faina

Pentru crema:
2 galbenusuri
300 ml lapte
100 gr zahar
20 gre faina
2 lingurite zahar vanilinat

Mod de preparare:

1. Pune migdalele si untul intr-un tocator electric. Mixeaza foarte bine.
2. Bate oul cateva minute, apoi pune peste el migdalele. Omogenizeaza.
3. Pune apoi praful de copt si faina. Omogenizeaza. Trebuie sa obtii un aluat consistent.
4. Unge cu putin unt o tava, pune aluatul in ea si baga in cuptorul incins la 180 de grade Celsius, pentru vreo 7-10 minute.

Crema:
5. Bate galbenusurile cu zaharul si cu faina.
6. Adauga laptele caldut. Omogenizeaza, bineinteles.
7. Pune mixul pe foc potrivit si amesteca in mod constant in vas, pana cand obtii un sos mai gros.
8. Scoate tava din cuptor, presara uniform ciresele, apoi acopera cu crema.
9. Baga inapoi in cuptor, de data aceasta pentru 20-25 de minute.

foto: say7.info
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

prajitura cirese crema prajitura retete prajituri
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1602 (s) | 34 queries | Mysql time :0.023237 (s)