News Flash:

Prajitura cu crema si capsuni

4 Aprilie 2016
3078 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru blat:
3 oua medii
3 linguri de zahar granulat
3 linguri de faina de grau
8 gr praf de copt

Pentru crema:
500 gr branza de vaci semi-degresata
100 gr zahar pudra
coaja rasa de la 1 lamaie
10 gr gelatina
50 ml apa
300 gr smantana

Pentru decor:
500 gr capsuni (proaspete)
500 ml apa
24 gr gelatina

Mod de preparare:

1. Separa ouale. Amesteca galbenusurile cu zaharul, faina si praful de copt.
2. Bate spuma albusurile. Incorporeaza-le in mixul cu galbenusuri, folosind o spatula. Omogenizeaza usor.
3. Unge cu unt o tava de copt si presara faina in ea, apoi pune compozitia si bag-o in cuptorul incins la 180 de grade Celsius, pentru vreo 15-20 de minute.
4. Marunteste branza de vaci cu o furculita si amestec-o cu zahar, coaja de lamaie si smantana.
5. Pune gelatina la hidratat, dupa care amestec-o cu restul cremei.
6. Scoate tava, lasa blatul sa se raceasca putin si intinde crema pe el.
7. Decoreaza cu bucati de capsuni (pune cam jumatate din cantitatea de capsuni).
8. Restul capsunilor pune-le cu apa la fiert si cu gelatina.
9. Dupa ce s-a transformat totul intr-un sos mai consistent, toarna-l peste capsunile din tava.
Da la rece pana in momentul servirii.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

prajitura crema prajitura capsuni crema capsuni
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

5673 viz    1 com
1807 viz    0 com
3369 viz    0 com
13434 viz    0 com
2430 viz    0 com
29526 viz    0 com
3544 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1672 (s) | 23 queries | Mysql time :0.019632 (s)