News Flash:

Prajitura cu crema de vanilie si glazura de ciocolata

15 Martie 2013
2679 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru blat:
1 plic creme de ciocolata
6 linguri de zahar
6 oua

Pentru crema:
1 plic creme de vanilie
150 ml lapte rece
250 ml frisca lichida
1 plic zahar vanilat

Pentru glazura:
100 g ciocolata cu lapte
50 g unt
50 ml frisca lichida
1 lingura de whisky

Mod de preparare:

Am separat ouale, albusurile le-am batut spuma, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana albusurile au stat bat. Am adaugat pe rand cate un galbenus, mixand mereu. La sfarsit am pus praful de crema, omogenizand cu lingura, usor, amestecand de jos in sus.
Aluatul l-am pus intr-o tava de 20x30, tapetata cu hartie de copt, si l-am copt la 180 grade pentru cca 30 minute. Cand blatul a fost gata l-am lasat sa se raceasca.
Intr-un bol incapator am pus toate ingredientele, pe care le-am mixat la inceput la viteza mica, crescand treptat viteza. Crema trebuie sa fie bine legata. Crema se intinde uniform pe toata suprafata blatului rece, si se da prajitura la frigider.
Cand s-a intarit suficient, am portionat prajitura in portii egale.
Ciocolata si restul ingredientelor le-am topit la foc mic, apoi am lasat-o sa se raceasca, cat sa ajunga la temperatura camerei. Glazura am pus-o cu o lingura pe fiecare bucata de prajitura, si am dat din nou prajitura la frigider pana in momentul in care am servit-o.

Prajitura Krem recomandata de Simona.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

blat zahar oua crema lapte rece frisca lichida zahar vanilat glazura unt
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1547 (s) | 23 queries | Mysql time :0.020174 (s)