News Flash:

Prajitura cu crema de vanilie si gem de coacaze

24 Noiembrie 2016
38089 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru blaturi:
1/3 cana zahar
320 gr faina
1 lingurita praf de copt
3 galbenusuri
200 gr unt la temepratrua camerei

Pentru bezea:
1 cana zahar
5 albusuri
1 lingura amidon alimentar

Pentru crema de vanilie:
125 gr faina
500 ml lapte
1 plic zahar vanilat
2 galbenusuri
125 gr zahar
1 borcan gem de coacaze
100 gr unt la temperatura camerei

Mod de preparare:

Blaturi:
Puneti toate ingredientele pentru blaturi intr-un castron mare.
Framantati pana cand obtineti un aluat omogen, apoi impartitit-l in doua parti egale.
Puneti hartie de copt intr-o tava de 23×33 cm.
Intindeti prima foaia de aluat de dimensiunile tavii de copt, apoi ungeti-o cu jumatate din gemul de coacaze.
Bateti albusele cu zaharul pana cand acestea se intaresc, apoi incorporati amidonul.
Turnati jumatate din bezeaua obtinuta peste gemul de coacaze.
Se da tava in cuptorul incins la 170 grade celsius timp de 30 minute.
Se procedeaza la fel si cu cea de-a doua bucata de aluat (se intinde o foaie de aluat de dimensiunile tavii, se unge cu restul de gem de coacaze, iar deasupra se intinde restul de bezea obtinuta).

Intre timp, preparati crema de vanilie:
Intr-un castron mixati 3/4 cana lapte cu zaharul, zaharul vanilat, faina si galbenusele.
Restul de lapte se pune la fiert la foc mic.
Cand acesta clocoteste, adaugati compozitia obtinuta anterior in castron, din restul ingredientelor.
Mixati continuu pana cand crema de vanilie se ingroasa si nu mai exista cocoloase.
Lasati crema de vanilie sa se raceasca complet, apoi mixati-o cu untul.

Asamblare:
Pe un platou de prajituri asezati unul din blaturile cu gem si bezea coapte, dupa ce s-a racit complet.
Intindeti peste acesta crema de vanilie.
Deasupra asezati cel de-al doilea blat cu gem si bezea copt.
Presarati deasupra zahar pudra.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

prajitura gem blat prajitura
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1871 (s) | 34 queries | Mysql time :0.023564 (s)