News Flash:

Prajitura cu crema de portocale si ciocolata n-a mai apucat si a doua zi. Am gasit in platou doar firimituri. Deci va garantez ca e foarte buna si ca va fi mancata pana la ultima feliuta. RETETA AICI

20 Februarie 2017
22957 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.7601 RON (-0.0024)
USD: 4.2755 RON (+0.0117)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Ingrediente:

Blat sfaramicios:
250 gr faina
50 gr zahar
120 gr unt
2 oua
15 gr cacao

Crema de ciocolata:
125 gr ciocolata dark rupta in bucatele
125 gr ciocolata cu lapte rupta in bucatele
200 gr frisca lichida
10 gr unt

Crema de portocale:
5 galbenusuri
65 gr zahar
Sucul de la 3 portocale de marime medie
50 gr unt
 
Pentru ornat:
ciocolata

Mod de preparare:


Blat sfaramicios:
Amestecati toate ingredientele, apoi framantati-le pana cand obtineti un aluat omogen, sfaramicios.
Formati o minge din aluat, puneti-o intr-o folie si lasati-o la frigider 30 de minute.
Intindeti apoi o foaie de aluat de dimensiunile tavii de copt 20x25 cm.
Dati blatul in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius timp de 15 minute.

Crema de ciocolata:
Puneti frisca impreuna cu ciocolata dark si cea cu lapte, intr-o craticioara.
Asezati craticioara deasupra unui vas cu apa fierbinte (bain-marie), mixati pana cand ciocolata este dizolvata complet.
Adaugati apoi untul, mixati, luati vasul de pe bain-marie si lasati compozitia sa se raceasca complet.

Dupa ce s-ar racit, se toarna peste blatul sfaramicios racit, se niveleaza, apoi se lasa la frigider cateva ore, pana cand crema se intareste.

Crema de portocale:
Puneti intr-o craticioara galbenusele, zaharul, sucul de portocale.
Asezati craticioara deasupra unui vas cu apa fierbinte (bain-marie), mixati pana cand compozitia incepe sa se ingroase (aproximativ 10 minute), apoi adaugati untul taiat in bucatele.
Lasati crema de portocale sa se raceasca complet, apoi intindeti-o peste crema de ciocolata ce a stat la frigider, si s-a intarit peste blatul faramicios, nivelati.
Dati din nou prajitura la frigider cateva ore, pentru a se intari si crema de portocale.
Dupa ce se intareste si crema de portocale, decorati prajitura cu ciocolata topita pe bain-marie.
Se lasa din nou la frigider pana cand se intareste si ciocolata de decor, se taie apoi bucati si se serveste.

sursa: agenda utila
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

crema portocale prajitura crema prajitura ciocolata
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1770 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019603 (s)