News Flash:

Prajitura cu crema de miere si nuci

28 Aprilie 2016
2580 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru foi:
400 gr faina
3 linguri miere
100 gr zahar
3 linguri  ulei
15 linguri lapte
1 lingurita bicarbonat

Pentru crema:
3 linguri miere de albine
1/2 l lapte
4 linguri faina
4 linguri amidon
250 gr unt (eu am folosit cu 82% grasime)
200 gr nuca prajita putin si apoi macinata (puteti inlocui cu alune)

Mod de preparare:

Pentru foi amestecam toate ingredientele (bicarbonatul il punem in faina) si framantam rapid un aluat fraged. Eu am folosit 350 gr faina pentru aluat si 50 gr pentru intins foile. Impartim aluatul in trei. Apoi intindem si coacem 3 foi de dimensiunea 25x30, la 180 grade Celsius, timp de 5 minute. Atentie sa nu se rumeneasca prea tare.

Pentru crema punem amidonul si faina intr-o cratita, adaugam laptele treptat si amestecam usor pana se omogenizeaza. Punem totul la foc mic si amestecam mereu pana se ingroasa ca o budinca. Crema trebuie sa cada ca o panglica de pe tel. Lasam sa se raceasca bine, transferam intr-un bol si adaugam treptat untul mixand mereu.

Cand am terminat de incorporat untul adaugam mierea, mixam si apoi nuca macinata. Obtinem o crema fina.
Inainte de a umple foile le insiropam putin cu apa amestecata cu putina esenta de rom. Nu puneti mult sirop doar cat sa le ungeti putin.
Asamblam prajitura: foaie, crema, foaie, crema, foaie, crema (lasati mai putina pentru pus deasupra) si presaram nuca macinata.
Punem prajitura la rece peste noapte si apoi o taiem.

Prajitura cu crema de miere si nuci ne este recomandata de Amalia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

prajitura miere prajitura nuci prajitura crema
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1615 viz    0 com
1253 viz    0 com
4967 viz    1 com
1224 viz    0 com
1359 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1537 (s) | 34 queries | Mysql time :0.025162 (s)