News Flash:

Prajitura cu crema de mere si cocos

24 Martie 2017
9670 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 kg mere rosii
1 baton scortisoara
200 g zahar
100 g margarina
2 pliculete zahar vanilat
 
Pentru blat:
200 g margarina
400 g faina
1 praf sare
50 g drojdie
100 ml apa minerala
coaja de la 1-2 lamai
 
Pentru ornat:
100 g fulgi nuca de cocos
ornamente de ciocolata de post
frunzulite de menta

Citeste si Tu stii de ce i se spune "Prajitura inteligenta"?

Mod de preparare:


1. Se cerne faina. Separat, se topeste margarina si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei. Important este ca acest aluat sa aiba toate ingredientele la aceeasi temperatura.
2. Drojdia se dizolva cu putina apa minerala si se amesteca usor sa nu se formeze cocoloase. Peste faina cernuta se adauga maiaua, coaja rasa de la o lamaie, un praf de sare si se framanta. Se toarna margarina topita putin cate putin pana se incorporeaza toata cantitatea.
3. Aluatul obtinut se acopera si se lasa sa creasca 30 de minute langa o sursa de caldura. In acest timp, se curata merele, se taie felii potrivite si se aranjeaza intr-o tava tapetata cu margarina si zahar. Peste mere, se presara cantitatea de zahar, vanilia, coaja de lamaie si scortisoara si se baga in cuptor. Dupa ce s-au copt, se scot si se pun deoparte.
4. Intre timp, se intinde aluatul intr-o tava de aragaz unsa cu putin ulei si se coace la foc potrivit. Cu 15 minute inainte de a scoate tava de la cuptor, se asaza merele coapte peste foaie si se mai lasa putin la foc mic. Dupa ce s-a copt, se lasa cateva minute la racit, apoi se pu-dreaza cu fulgi de cocos si se orneaza cu frunze de menta si ornamente de ciocolata de post.

sursa: unica
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1725 (s) | 23 queries | Mysql time :0.016215 (s)