News Flash:

Prajitura cu crema de lapte si sirop

8 Ianuarie 2014
1978 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru crema de lapte:
2 l lapte de vaca
800 gr zahar
o lingurita rasa bicarbonat de sodiu
un varf de cutit de sare

Pentru blat:
6 oua
250 gr zahar
125 ml lapte
300 gr faina
un pachetel praf de copt
un varf de cutit de sare
esenta de vanilie

Pentru sirop:
350 ml lapte
250 ml frisca lichida

Mod de preparare:

Crema de lapte
Laptele se pune la fiert intr-o cratita cu fundul gros sau un ceaunel. Cand acesta s-a incalzit bine se adauga zaharul, bicarbonatul si praful de sare. Se fierbe la foc mic amestecand constant in el. Este gata atunci cand a scazut cam la jumatate si are culoarea caramelului. Se lasa sa se raceasca, dupa care poate fi folosit. Se pastreaza foarte bine cam 10 zile intr-un borcan inchis ermetic, la frigider.

Blat
Albusurile se bat spuma cu zaharul pe care il adaugam treptat. Se adauga galbenusurile amestecate cu esenta de vanilie si se incorporeaza usor. Adaugam si faina amestecata cu praful de copt si sarea alternand cu laptele. Se amesteca cu o paleta de jos in sus, astfel incat albusul sa nu se lase. Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace la foc moderat.

Dupa ce blatul s-a racit foarte putin il intepam cu un bat de frigarui pe toata suprafata si il insiropam cu amestecul de lapte si frisca rece (blatul ramane in tava in care l-am copt… dar nu uitati sa desprindeti de pe el hartia de copt).
Se lasa la rece, dupa care se portioneaza dupa placul fiecaruia si se serveste impreuna cu crema de lapte. Blatul insiropat trebuie tinut in permanenta in frigider… astfel prajitura e mult mai buna.

sursa: sfatulparintilor
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1325 viz    0 com
1600 viz    0 com
975 viz    0 com
1511 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1734 (s) | 23 queries | Mysql time :0.023602 (s)