News Flash:

Prajitura cu crema de cocos - Trebuie sa o incerci neaparat. Reteta simpla, cu gust delicios. Ii va cuceri pe toti. Reteta mai jos

31 Ianuarie 2017
119640 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru blaturi:
7 oua
14 linguri zahar
14 linguri apa rece
14 linguri faina
½ plic praf de copt
2-3 linguri cacao

Pentru crema de cocos:
300 ml lapte
3 linguri gris
200 grame unt
150 grame zahar
100 grame fulgi de cocos
1 lingurita esenta de vanilie
zahar pudra pentru decorare

Mod de preparare:

Blaturi:
Bateti albusurile spuma cu un praf de sare intr-un castron mare.
Adaugati zaharul, mixati pana cand se incorporeaza complet.
Adaugati apa (cate doua linguri de o data), mixati usor.
Intr-un alt castron mixati galbenusele cu praful de copt, apoi turnati-le peste albusurile batutespuma.
Mixati ingredientele cu ajutorul unei spatule, apoi incorporati faina treptat, amestecati pana candobtineti un aluat omogen.
Impartiti compozitia in doua parti egale, iar intr–una din acestea incorporati cacaua.
Turnati compozitiile in doua tavi de aceeasi dimensiune (23x33 cm) in care ati pus in prealabil hartie de copt.
Dati aluaturile in cuptorul incins la 170 grade timp de 35-40 minute fiecare, sau verificati cu scobitoarea.
Lasati blaturile sa se raceasca complet inainte de a le uni cu crema de cocos.

Crema de cocos:
Puneti laptele sa fiarba la foc mic, iar in momentul in care da in clocot turnati grisul si amestecati continuu cu un tel, pentru a nu se forma cocoloase.
Adaugati apoi untul si zaharul, mixati si lasati crema pe foc pana cand se ingroasa, mixand continuu.
Luati apoi cratita de pe foc si adaugati in aceasta fulgii de cocos si esenta de vanilie.
Mixati bine ingredientele pana cand obtineti o compozitie omogena, si lasati crema sa seraceasca complet inainte de a o folosi la prajitura.

Asamblare:
Asezati blatul de cacao pe un platou mare de prajituri.
Intindeti crema de cocos peste aceasta in mod uniform dupa ce s-a racit complet.
Puneti blatul fara cacao peste crema de cocos.
Dati prajitura la frigider cel putin doua ore inainte de a o taia in bucati.

sursa: sanatatea
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

prajitura cocos crema cocos
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1744 (s) | 23 queries | Mysql time :0.017299 (s)