News Flash:

Prajitura cu crema de cocos

3 August 2015
40128 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.7601 RON (-0.0024)
USD: 4.2755 RON (+0.0117)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Ingrediente:

Pentru aluat:
1/2 pachet praf de copt
150 gr unt
1 lingura cacao
250 gr faina
100 gr zahar
1-2 linguri smantana

Pentru crema de cocos:
200 gr nuca de cocos
6 albusuri
10 linguri zahar

Pentru crema de vanilie:
1 plic budinca de vanilie
1 esenta vanilie
200 gr zahar
6 galbenusuri
3 linguri faina
300 ml lapte
250 gr unt

Mod de preparare:

Aluat
Se freaca untul, smantana cu faina, praful de copt, zaharul si cacao. Se obtine un aluat pe care il impartim in doua. Se intinde din aluat prima foaie pe hartie de copt, iar din aluatul ramas se face a doua foaie. Aceasta trebuie pusa peste umplutura de cocos.

Crema de cocos
Albusurile se bat spuma cu zaharul si se adauga nuca de cocos. Crema obtinuta se pune in tava peste prima foaie si se acopera cu cea de a doua foaie. Se pune la copt in cuptorul preincalzit la 170-175 grade, pentru maxim 15 minute.

Crema de vanilie
Toate ingredientele se freaca la rece impreuna fara unt si vanilie, apoi se pun pe foc pana se ingroasa. Crema se raceste la temperatura degetului, apoi se pune untul frecat spuma putin cate putin si esenta de vanilie. La final, se glazureaza cu ciocolata si se pune la frigider.

sursa: a1
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

reteta prajitura prajitura cocos desert dulciuri prajitura budinca
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

3490 viz    0 com
34452 viz    0 com
3494 viz    0 com
2104 viz    0 com
4526 viz    0 com
1359 viz    0 com
11343 viz    1 com

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1754 (s) | 34 queries | Mysql time :0.027044 (s)