News Flash:

Prajitura cu crema de ciocolata si cafea

21 Decembrie 2017
9505 Vizualizari | 0 Comentarii

Ingrediente:

  • 200 gr nuca prajita, tocata
  • o cana de cafea preparata
  • biscuiti simpli
  • 250 gr crema de ciocolata (Nutella, Finetti)

Pentru blat (tava de 20/25cm):

  • 2 linguri pesmet
  • 4 albusuri
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri nuca macinata
  • 2 linguri faina alba
  • un varf de cutit sare
  • o lingurita praf de copt

Pentru crema:

  • 4 galbenusuri
  • 250 ml frisca lichida
  • 4 linguri lapte
  • 50 ml smantana + o lingura zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 100 gr zahar
  • cacao pentru pudrat, sau nuca macinata, ciocolata – ce vreti voi

Mod de preparare:

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, folie de aluminiu, pune nuca tocata si o distribuie uniform. Bate albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adauga zaharul treptat si bate pana la diluarea zaharului. Adauga faina amestecata cu praful de copt, pesmetul si nuca, peste albusuri, omogenizeaza amestecand usor de jos in sus.
Compozitia obtinuta o distribui, lingura cu lingura, peste nuca din tava, cu grija sa nu strici stratul nu nuca, nivelezi frumos si bagi tava in cuptorul preincalzit, la foc mic, pentru aprox. 25 minute . Blatul trebuie sa capete o culoare aurie.

Fierbinte il rastorni pe un platou, ii desprinzi folia si intinzi crema de ciocolata pe blatul cald. Lasi sa se racoreasca apoi dai la frigider. Intre timp prepara crema.
Galbenusurile amesteca-le cu zaharul si laptele si fierbe-le impreuna, intr-un vas cu fund dublu, la foc mic si amestecand continuu, pana capata consistenta unei smantani.
Frisca mixeaz-o cu smantana, zaharul si zaharul vanilat. Raceste bine amestecul de galbenusuri, adauga-l peste frisca, lingura cu lingura, mixand la prima treapta a mixerului pana la omogenizare.
Scoate blatul de la rece, intinde jumatate din cantitatea de crema, distribuie apoi un strat de biscuiti inmuiati bine in cafea, intinde si restul de crema, niveleaza frumos si pudreaza cacao.
Da prajitura la rece pentru cateva ore apoi portioneaz-o cum doresti.

sursa

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

crema cafea
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1459 (s) | 23 queries | Mysql time :0.018235 (s)