News Flash:

Prajitura cu crema de ciocolata

11 Iunie 2013
17307 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente pentru blat:

7 oua
7 linguri zahar
3 linguri ulei
1 lingurita praf de copt
1 plic crem Ole de ciocolata
3 linguri de faina

Ouale se separa, albusurile se bat spuma apoi se adauga treptat zaharul. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si se toarna peste albus. Se mixeaza usor si se adauga plicul de crema Ole, apoi se incorporeaza faina.
Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava (30/25 cm) tapetata cu hartie de copt, se da la cuptor incins in prealabil pana trece testul cu betisorul.

Ingrediente pentru crema:
400 ml lapte
400 ml frisca lichida
2 plicuri de crema Ole de vanilie
2 plicuri zahar vanilat
Se amesteca frisca cu lapte, se adauga plicurile de crema Ole si zaharul vanilat si se mixeaza pana compozitia se intareste.
Crema se intinde peste blatul racit.

Ingrediente pentru glazura:
3 linguri apa
3 linguri zahar
150 gr unt
150 gr ciocolata amaruie
Se pune pe foc apa, zaharul, untul si ciocolata. Se amesteca pana totul sa topit si devine omogen. Se lasa sa se raceasca apoi se toarna peste crema si se niveleaza.
Prajitura se da la frigider pentru cateva ore sau chiar pentru o noapte.

Prajitura recomandata de Dia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

blat zahar faina crema frisca lichida glazura unt ciocolata amaruie
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1743 (s) | 23 queries | Mysql time :0.026883 (s)