News Flash:

Prajitura cu crema de castane si frisca

6 Decembrie 2013
1965 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru mantia de nuca:
150 g zahar
150 g miez de nuca maruntit
un ou

Pentru blat:
4 oua
4 linguri de zahar
4 linguri de pesmet
2 linguri de ulei

Pentru crema:
150 g piure de castane
200 ml frisca lichida
3 lingurite pudra de roscove
250 crema de branza de vaci

Mod de preparare:

Se prepara mantia crocanta de alune arzand zaharul cu o picatura de apa pana ce capata culoarea aurie apoi amestecam cu nuca maruntita si dam craticioara de pe foc. Adaugam oul batut ca la omleta si amestecam repede. Acest amestec se intinde pe o hartie de copt, in strat uniform, pe jumatate din dimensiune tavii (pe lung) in care preparam blatul din pesmet.

Se prepara blatul din pesmet mixand bine albusurile cu zaharul apoi cu galbenusurile frecate cu uleiul si la sfarsit incorporam pesmetul. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie pentru copt si dam la cuptor cca 15 minute, la foc potrivit, in cuptorul preincalzit. Se desprinde blatul copt de pe hartie apoi se asaza peste jumatatea de blat crocant din nuci, aseazand marginea lunga a blatului perfect peste marginea lunga a mantiei crocante.

Se mixeaza frisca pana se intareste apoi se amesteca cu piureul din castane pe care l-am frecat un pic cu pudra de roscove si crema de branza. Ungem cu aceasta crema blatul din pesmet apoi rulam strans, din capatul fara mantia de nuci. Strangem bine astfel incat mantia de nuci sa acopere perfect rulada din pesmet. Se da 2 ore la frigider inainte sa o feliem.

sursa: sfatulparintilor
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1781 (s) | 23 queries | Mysql time :0.024772 (s)