News Flash:

Prajitura cu crema de caramel si nuca

20 Decembrie 2013
1774 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

140 gr de faina de foarte buna calitate
35 gr  de amidon din porumb
100 gr  de zahar tos
100 gr  de unt (cam o jumatate de pachet de unt romanesc, 65% grasime)
1 praf de sare de mare

Pentru crema de caramel si nuca:
150 gr  de unt 65% grasime
100 gr  de zahar brun
3 linguri de miere de albine
1 praf de sare de mare
3-4 linguri de smantana foarte grasa, cu minimum25% grasime
Seminte de vanilie (de la doua batoane)
300 gr  de miez de nuca
putina coaja rasa de lamaie (optional)

Mod de preparare:

Porniti cuptorul, sa se incinga la 180 grade C. Intre timp, puneti intr-un castron faina, sarea, zaharul si amidonul, apoi untul rece taiat cubulete. Amestecati toate ingredientele la robot; daca nu aveti asa ceva in casa, sfaramati totul cu furculita (si nu cu mana!!) pana cand se obtine un aspect omogen, dar sfaramicios.

Umeziti cu apa calduta o coala de hartie de copt, apoi se strange in maini, pana se sifoneaza si devine moale. Intindeti-o in tava, apoi turnati compozitia pentru crusta  si apasati bine de tot cu palma, sa se intinda pe toata suprafata tavii.

Bagati tava la cuptorul deja incins la 180 de grade Celsius timp de vreo 20 de minute, timp in care crusta se va lega bine si va deveni usor aurie la suprafata, dupa care se scoate din cuptor pentru a se adauga toppingul pregatit in timpul celor 20 de minute de coacere.

Pentru crema, imediat ce se da crusta la cuptor, se pun intr-o craticioara untul, sarea, zaharul brun si mierea. Se pune craticioara pe foc mic, amestecand din cand in cand, ca sa fiarba pana ce zaharul se dizolva complet. Tocati miezul de nuca grosier, cu cutitul, si adaugati-l in amestec, cu coaja de lamaie.

Se da in cateva clocote amestecul, apoi se toarna in forma deasupra crustei deja coapte timp de 20 de minute. Bagati tava din nou in cuptor si mai coaceti inca vreo 15 minute, pana cand caramelul incepe sa clocoteasca si sa faca bule si se inchide la culoare, devenind un brun-auriu deschis.

Se lasa prajitura sa se raceasca complet in forma, dupa care se scoate cu ajutorul hartiei de copt. Apoi o puteti taia in ce forma va place.

sursa: sfatulparintilor
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1206 viz    0 com
1463 viz    0 com
1447 viz    0 com
2522 viz    0 com
1375 viz    0 com
1649 viz    0 com
942 viz    0 com
1836 viz    0 com
1123 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1506 (s) | 23 queries | Mysql time :0.023675 (s)