News Flash:

Prajitura cu crema de branza

29 Martie 2013
2663 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru blat:
4 linguri faina
4 oua
4 linguri zahar
1 lingurita rasa praf de copt

Pentru sirop:
175 g zahar
300 ml apa
1 esenta de rom

Pentru crema:
500 g frisca lichida
400 g branza dulce de vaci (de la Pilos)

Pentru ornat:
cacao

Mod de preparare:

Am pregatit mai intai siropul: apa si zaharul le-am pus pe foc, amestecand usor pana zaharul s-a topit, iar din momentul in care a inceput sa fiarba am lasat 10 minute sa fierba, fara a-l deranja. Am lasat siropul sa se raceasca, apoi am adaugat esenta de rom.
Am pregatit pe rand doua blaturi: am separat ouale, albusurile le-am batut spuma, apoi am adaugat zaharul, mixand continuu pana cristalele de zahar s-au topit. Am pus pe rand galbenusurile, continuand mixarea. Faina am adaugat-o in ploaie, amestecand cu o lingura, de jos in sus, la final am incorporat si praful de copt.
Aluatul l-am pus intr-o tava tapetata cu hartie de copt, pe care am dat-o la cuptoorul preincalzit, la foc mediu, pentru cca 15 minute, sau pana trece testul scobitorii, blatul avand o culoare frumoasa, aurie.
Blaturile le-am lasat sa se raceasca.
Cat blaturile si siropul se odihneau, am pregatit crema, mixand smantana lichida, si amestecand-o cu branza dulce. A rezultat o crema fina si pufoasa.
Cand toate au fost pregatite am trecut la ansamblarea prajiturii: am insiropat primul blat, am adaugat 1/4 din crema, am pudrat cu cacao, apoi am pus 1/4 din crema, am pudrat din nou cu cacao, am pus al doilea blat pe care l-am insiropat bine, am pus si restul de crema, pe care am intins-o pe toata suprafata blatului, inclusiv pe margini. Am pudrat din abundenta cu cacao si am dat prajitura la frigider pentru cel putin 10 ore.

Prajitura cu crema de branza recomandata de Simona.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

blat faina oua zahar sirop apa crema frisca lichida ornat cacao
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1668 (s) | 34 queries | Mysql time :0.032512 (s)