News Flash:

Prajitura cu cocos si mac

15 Martie 2013
3031 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

5 lingura faina
75 gr nuca de cocos
30 gr cacao
7 oua
270 gr zahar
200 ml lapte
3 lingura apa
75 gr mac
1 plic zahar vanilat
 
Mod de preparare:

Blat:
Separam ouale si albusurile se bat spuma cu 100gr zahar dupa care adaugi macul, nuca de cocos si 2 linguri de faina, amestecand usor, de jos in sus. Torni compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor 20 de minute la 180 grade in cuptorul incalzit.

Crema:
Mixezi la bain-marin galbenusurile cu 100 gr zahar, 5 linguri faina, 200 ml lapte si zaharul vanilat, amestecand continuu pana se ingroasa crema si o lasam la racit. Dupa ce s-a racit, incorporam crema lingura cu lingura in 200grame de unt pe care l-am frecat spuma.

Glazura:
Fierbi 60 grame de zahar cu 30 grame cacao, 3 linguri apa si 25 gr unt pana se omogenizeaza.
Tai blatul in doua dupa care intinzi jumatate din crema pe un blat, suprapui cel de-al doilea blat peste care punem restul de crema si nivelam frumos peste care turnam gazura si ornam cu nuca de cocos.

sursa: sfatulparintilor
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

faina cacao oua zahar lapte apa mac zahar vanilat blat tava crema glazura
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2096 (s) | 38 queries | Mysql time :0.037916 (s)