News Flash:

Prajitura cu cocos si crema de vanilie

23 Februarie 2012
14686 Vizualizari | 0 Comentarii
Prajitura cu nuca de cocos si crema de vanilie
Ingrediente:

Pentru blat:

150 g zahar
4 albusuri
3 linguri faina
50 g nuca de cocos
1 plic zahar vanilat

Pentru crema de vanilie:

1 lingura nuca de cocos
4 galbenusuri
250 g unt
4 linguri faina
3 plicuri zahar vanilat
4 linguri zahar
200 ml lapte

Pentru glazura de ciocolata:

1 lingura unt
200 g ciocolata alba

Pt. ornat:

nuca de cocos

Mod de preparare:


Am separat ouale. Albusurile le-am mixat impreuna cu un praf de sare, pana au devenit spuma. Am adaugat si zaharul, obtinand o bezea. Am adaugat faina si nuca de cocos, amestecand cu o spatula prin rasturnare. Am uns o tava (20/30) cu unt si am tapetat cu faina. Am turnat blatul si am dat la cuptorul preincalzit, pana s-a rumenit putin, fara a se usca. Cand a fost gata, l-am lasat sa se raceasca complet.Am pregatit crema de vanilie, mixand galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana ce amestecul s-a albit. Am incorporat faina si am diluat cu laptele rece.Am pus la fierb pe baie de abur pana s-a ingrosat crema. O lasam sa se raceasca.
Untul l-am frecat spuma, apoi am adaugat treptat crema, iar la urma nuca de cocos. Crema formata am asezat-o peste blatul rece.Ciocolata am rupt-o bucati si am topit-o pe baie de abur. Am adaugat si untul si am lasat-o sa se raceasca. Am turnat glazura de ciocolata deasupra cremei, si am pudrat cu nuca de cocos.
Prajitura cu nuca de cocos si crema de vanilie pregatita de Simona.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

zahar albusuri faina zahar vanilat galbenusuri unt lapte ciocolata alba
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1724 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019172 (s)