News Flash:

Prajitura cu cirese si caise

28 Iunie 2016
2786 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru aluat:
20 gr unt
cateva linguri de lapte
200 gr faina de grau
20 gr drojdie proaspata
40 gr zahar pudra
1 ou

Pentru umplutura:
1 pastaie de vanilie
500 ml lapte
100 gr zahar granulat
100 gr gris
1 galbenus + 1 albus
250 gr branza de vaci semi-degresata
coaja rasa de la o jumatate de lamaie
putina zeama de lamaie
500 gr caise
300 gr cirese
50 gr zahar pudra

Mod de preparare:

Umplutura:
1. Pune 500 ml de lapte la foc potrivit, impreuna cu pastaia de vanilie, desfacuta.
2. In momentul in care incepe sa dea in clocot, adauga zaharul pudra si grisul. Amesteca in mod constant timp de 1 minut, dupa care ia de pe foc oala si arunca pastaia de vanilie.
3. Spala si injumatateste ciresele si caisele.
4. Mixeaza spuma albusul cu zaharul granulat.
5. Adauga peste albus branza, sucul si coaja de lamaie si galbenusul. Mixeaza bine.
6. Incorporeaza apoi compozitia cu gris. Agita bine si omogenizeaza.

Aluat:
7. Topeste untul si amesteca-l cu cele cateva linguri de lapte.
8. Pune faina intr-un bol, fa o gaura in mijloc si pune in ea drojdia, zaharul si untul cu lapte. Amesteca timp de 10 minute.
9. Pune apoi oul si framanta bine. Acopera bolul cu aluat si lasa-l intr-un loc caldut pentru vreo 30-50 de minute, adica pana cand isi dubleaza volumul.

Asamblare:
10. Trece cu sucitorul peste aluat de cateva ori, ca sa obtii o foaie potrivita ca grosime.
11. Tapeteaza o tava rotunda cu hartie de copt si pune foaia de aluat in ea.
12. Acopera cat mai bine aluatul cu fructele pregatite anterior.
13. Intinde crema peste fructe si baga tava in cuptorul incins la 180 de grade Celsius, pentru vreo 30-40 de minute. Serveste cu zahar pudra.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

prajitura cirese prajitura caise prajitura vara
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1686 (s) | 23 queries | Mysql time :0.019230 (s)