News Flash:

Prajitura cu cirese, branza si ciocolata

2 Iulie 2012
6549 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru blat:

50 g faina
50 g faina de migdale
3 oua
50 g zahar pudra
20 g cacao

Pentru crema cu branza:

4 galbenusuri
300 ml lapte
50 g zahar
400 g branza-crema - la temperatura camerei
1 lingura amidon
2 pliculete agar-agar (granule, gen gelatina)
esenta de migdale sau 1 lingura lichior de cirese

Pentru ganache:

200 ml frisca lichida
100 g ciocolata cu lapte
100 g ciocolata amaruie

cirese din compot, scurse bine
putin sirop de la cirese (pt. insiropat blatul) + esenta de migdale sau lichior de cirese
cacao

Mod de preparare:


Blat:
Faina se cerne impreuna cu pudra de cacao. Se adauga si faina de migdale si se amesteca.
Se spumeaza ouale cu zaharul pudra. Peste acestea se adauga faina "in ploaie" si se amesteca usor, de jos in sus, doar cat aceasta sa se incorporeze. Se toarna in forma tapetata (cu hartie de copt sau unsa cu ulei si pudrata cu faina) si se coace 10-15 min. in cuptorul preincalzit la foc mic-potrivit (160-170°C). In functie de cuptor timpul de coacere poate varia; dupa 10 min. se verifica daca este gata. Se lasa sa se raceasca.

Crema:
Intai se pregateste crema fiarta, care este de fapt o crema de vanilie, dar fara vanilie si in plus mai are si agar-agar. Intr-un castron se freaca galbenusurile cu zaharul. Se adauga si amidonul si se amesteca bine.
Jumatate din cantitatea de lapte se incalzeste si se toarna treptat peste galbenusuri, amestecand continuu.
Laptele ramas se amesteca cu agarul si se pune pe foc mic-potrivit. Se tine, amestecand continuu, pana da in cateva clocote; peste acesta se toarna usor compozitia precedenta de lapte si galbenusuri si se mai tine pe foc, amestecand continuu pana se leaga. Se ia de foc si se continua amestecarea pana ce crema se mai raceste putin. Daca nu amestecam, de la agar, crema va capata o crusta destul de groasa, deci atentie! Cand inca mai este calda, dar nu fierbinte, se toarna peste branza-crema, spumata putin in prealabil, si se omogenizeaza. Totul se trece prin sita. Se adauga si esenta.

Blatul racit se insiropeaza cu putina zeama ramasa de la compot + esenta de migdale sau lichior de cirese.
Peste blat se intinde cam jumatate din cantitatea de crema, se aranjeaza ciresele, presandu-le putin in crema. Se da putin la frigider; se intinde apoi deasupra si restul de crema, se niveleaza si se da din nou la frigider.

Ganache:
Ciocolata se taie bucatele.
Frisca se incalzeste (cu grija!) si se toarna peste ciocolata; se amesteca pana cand aceasta din urma s-a dizolvat complet. Se lasa sa se raceasca. Se mai amesteca din cand in cand. Dupa ce s-a racit se spumeaza putin cu mixerul. Se "spriteaza" peste crema de branza; se pudreaza deasupra cu cacao.
Se da din nou la frigider.
Cand se taie se foloseste un cutin inmuiat in apa fierbinte si sters de fiecare data.
Prajitura cu branza, ciocolata si cirese pregatita de Cristina.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

faina oua zahar pudra cacao galbenusuri lapte zahar branza-crema amidon
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1741 viz    0 com
2375 viz    0 com
2286 viz    0 com
4906 viz    0 com
5162 viz    1 com
2563 viz    0 com
1864 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1620 (s) | 23 queries | Mysql time :0.028297 (s)