News Flash:

Prajitura cu ciocolata, stafide si lichior

16 Decembrie 2013
971 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1/2 lingurita nucsoara
1 lingurita scortisoara
175g ciocolata neagra (70% cacao) rupta bucati
150g faina
3 oua
100g zahar brun
50g melasa
200g unt
100ml lichior de portocale
200g stafide brune
200g stafide aurii

Mod de preparare:

Pune stafidele la inmuiat in jumatate din lichiorul de portocale timp de 24 de ore. Incinge cuptorul la 150C  sau 130C daca are ventilatie. Unge si tapeteaza cu hartie o tava cu diamentrul 20cm si pereti detasabili. Bate cu mixerul untul impreuna cu zaharul si melasa. Adauga pe rand ouale si mixeaza bine dupa fiecare. Daca amestecul da semne ca s-ar taia, adauga putin din faina.
Topeste ciocolata la bain-marie  si lasa-o sa se raceasca putin, apoi adauga-o in amestecul cu oua. Incorporeaza faina, amestecata cu mirodeniile, apoi restul de lichior. Ultimele sunt stafidele scurse din lichior.
Toarna aluatul in tava si acopera cu o hartie de copt. Coace prajitura timp de 2 ore - 2 ore si jumatate, pana trece de testul scobitorii. Raceste prajitura in tava timp de 5 minute si apoi scoate-o pe un gratar pentru a se raci complet. Insiropeaza-o cu lichior de portocale dupa gust.
Decoreaz-o cu felii de fructe si jumatati de miez de nuca.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1967 (s) | 34 queries | Mysql time :0.029954 (s)