News Flash:

Prajitura cu ciocolata si cocos

16 Mai 2011
9751 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente: 250 gr de faina alba 1/2 pliculet praf de copt 250 gr zahar 200 gr unt 240 ml smantana dulce 75 gr nuca de cocos 4 oua 100 gr fulgi de ciocolata Glazura: 5 batoane Mars 100 ml frisca nebatuta Mod de preparare: 1. Se cerne faina cu praful de copt. 2. Se freaca bine untul cu zaharul, pana zaharul e dizolvat si untul e cremos. 3. Se adauga smantana si nuca de cocos. 4. Adaugam apoi galbenusurile, cate unul pe rand, omogenizand dupa fiecare. 5. Incorporam faina. 6. Adaugam albusurile batute spuma in 3-4 transe, amestecand usor sa nu se lase spuma. Cand adaugam ultima transa de albus, adaugam si fulgii de ciocolata. 7. Turnam aluatul in tava de copt (cu pereti detasabili) tapetata cu hartie de copt pe fund si unsa cu unt pe margini. Nivelam bine. 8. Dam la cuptor la 180 C pentru cca. 35 minute. Faceti testul cu scobitoarea pentru a fi siguri ca e facuta. 9. Preparam glazura: intr-o craticioara punem batoanele Mars maruntite si frisca. Punem pe foc mic si amestecam mereu pana ciocolata e topita complet. Cand e gata, o luam de pe foc si mai amestecam un pic in ea ca sa fie bine omogenizata si sa se dizolve toate acele bucatele mai albe din interiorul batonului Mars. O lasam inca 5 minute sa se racoreasca. Glazura trebuie sa fie doar calduta si sa se fi ingrosat un pic in acest timp. 10. Intre timp prajitura s-a racit si ea, e doar calduta. Scoatem peretii si daca prajitura nu e crescuta uniform deasupra, o decupati astfel incat sa aveti o suprafata dreapta (ca si la blaturile de tort; "capacelul" decupat il pastrati pentru o cafea buna zambet ). Turnati glazura peste prajitura si nivelati. 11. Lasati sa se raceasca de tot, apoi se poate taia bucatele, folosind un cutit trecut mereu prin apa fierbinte.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

fusilli gelatina incolora hering afumat coarne
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1213 viz    0 com
1214 viz    0 com
2123 viz    0 com
1126 viz    0 com
2171 viz    0 com
2818 viz    0 com
1371 viz    0 com
1242 viz    0 com
1987 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1635 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013449 (s)