News Flash:

Prajitura cu ciocolata - Buna de facut oricand

17 Aprilie 2017
10706 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru blat:
6 oua
200 gr zahar
40 ml apa
40 ml ulei
3 linguri de cacao
200 gr faina
un plic de praf de copt

Pentru crema:
400 gr ciocolata alba
400 ml frisca
5 gr gelatina
un plic de glazura din comert

Mod de preparare:

1. Separa albusurile de galbenusuri.
2. Amesteca galbenusurile cu ulei pana se obtine o maioneza subtire. Bate apoi albusurile impreuna cu zaharul pana se face spuma, iar la final adauga apa.
3. Amesteca faina cu cacaoa si praful de copt, iar apoi adauga treptat galbenusurile. Pune compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Lasa blatul sa se coaca aproximativ 30 de minute.

Crema:
1. Pentru crema, trebuie sa folosesti ingredientele enumerate mai sus. Pune frisca lichida intr-o cratita pe baie de aburi si cand este gata adauga ciocolata rupta in bucati mici. Amesteca pana ciocolata se topeste si crema se omogenizeaza.
2. Pune cratita pe aragaz, la foc mediu si lasa crema la fiert aproximativ 5 minute. Da deoparte sa se racoreasca, iar apoi dizolva gelatina in apa calduta. Atentie! Nu lasa gelatina la fiert pentru ca se va inmuia prea tare.
3. Crema se lasa in frigider cateva ore, iar apoi se bate cu mixerul pana devine consistenta.

4. Taie blatul in doua si insiropeaza-l cu sirop de zahar ars. Topeste 250 de grame de zahar ars intr-o craticioara, cu doua linguri de apa. Cand devine caramelizat, stinge zaharul ars cu 500 de mililitri de apa. Poti adauga si putina esenta de rom, daca iti place.
Praful de glazura din plic se prepara dupa instructiunile trecute pe ambalaj. In general se face foarte usor.

sursa: teo
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

cacao ciocolata alba
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1510 (s) | 24 queries | Mysql time :0.013667 (s)